Jaunumi

Ko vairāk nekā 20 programmētāji dara Printful?

Janvāris, 2018

Printful ir viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem ASV. Mūsu mērķis ir nodrošināt pilnu pakalpojumu klāstu jebkuram, kurš sapņo kļūt par globāla e-komercijas biznesa īpašnieku. Mēs ne tikai apdrukājam t-kreklus un citus produktus, bet arī nodrošinām preču uzglabāšanas un pasūtījumu izpildes pakalpojumus maziem un vidējiem online uzņēmumiem.

Pašos pamatos mēs esam IT uzņēmums ar sarežģītu sistēmu, kas ir pārsteigums daudziem mūsu jaunajiem programmētājiem. No malas var šķist, ka esam vienkāršs e-komercijas veikals, bet realitātē katru dienu palīdzam citiem bezrūpīgi būvēt savu globālo interneta biznesu.

Kopumā par Printful darbību rūpējas vairāk nekā 20 programmētāju ar 120+ gadu kopējo pieredzi nozarē. Ko dara visi šie speciālisti?

Ražojam ar iPhoniem
Teju viss ražošanas process ir automatizēts. Katrs drukas fails tiek automātiski ģenerēts, pirms tam pārbaudot, vai tas atbilst kvalitātes prasībām. Pēc tam pasūtījumu izpilde tiek vadīta ar pašu izstrādātu iOS aplikāciju, kura ne tikai palīdz izvēlēties īsto produktu, bet arī nosūta drukas failu printerim. Tas ļauj izsekot katru pasūtījuma soli, līdz to saņem gala klients.

Automatizētai pasūtījumu saņemšanai no klientiem esam izstrādājuši savu API. Izveidotas arī 14 dažādas integrācijas ar pasaules lielākajām e-komercijas platformām, kā Amazon, Etsy, Shopify, WooCommerce un citām. Pateicoties tam, jaunu e-komercijas veikalu mūsu klienti var izveidot mazāk nekā 10 (!) minūšu laikā.

NASA cienīgi serveri
Visus programmētājus vieno vismaz viena lieta - viņi lieliski pārzina PHP valodu. Dažādos projektos strādājam ar atšķirīgiem PHP ietvariem - YII2 un Laravel. Pērn pārgājām uz PHP7 un MySQL 5.7, kas katru minūti ļauj apstrādāt vairāk nekā 100 000 pieprasījumu. Nemitīgi cenšamies adaptēt jaunas tehnoloģijas. Piemēram, izmantojam arī neironu tīklus, lai klasificētu un šķirotu grafikas failus un efektīvi rēķinātu sūtīšanas izdevumus.

Python, Postscript, Objective-C, C# un Go mūsu programmētājiem nav svešvārdi. Arī šīs valodas tiek izmantotas dažādos projektos. Piemēram, lai attālināti pārvaldītu drukas iekārtu darbību.

Visa Printful serveru infrastruktūra uzticēta Amazon (AWS), ko izmanto arī Netflix, Airbnb un NASA. Serveru īrei izmantojam EC2 servisu, S3 serviss nodrošina bezlimita vietu attēlu un drukas failu uzglabāšanai, SQS ļauj dalīt slodzi starp neierobežotu skaitu serveru, nodrošinot stabilu lapas darbību neatkarīgi no lapas apmeklētāju skaita, bet RDS nodrošina datubāžu darbību. Katru nedēļu Printful sāk lietot teju 10 000 lietotāju, kuri šajā laikā ģenerē drukas un produktu attēlus vairāku simtu gigabaitu apjomā.

Kodējam miljoniem
Pirms programmētājs savu kodu izvieto produkcijā, tiek veikts code review. Tas nozīmē, ka, pirms izmaiņas kļūst publiski pieejamas apmeklētājiem, tām kvalitātes kontroli veic vēl vairāki kolēģi. Komandā šobrīd ir divi testētāji, kas pārliecinās, ka veiktās izmaiņas netraucēs citu lapu darbībai un vienlīdz labi izskatīsies dažādās ierīcēs un operētājsistēmās.

Sākotnēji visi programmētāji bija universālie kareivji, taču tagad meklējam speciālistus konkrētās jomās, kā deploy speciālistu, drošības speciālistu, datubāžu administratoru. Tāpēc šogad gribam savu komandu papildināt ar vēl 15 programmētājiem.

Tā kā ražošanu nodrošinām ne tikai Rīgā, bet arī Losandželosā un Šarlotā, programmētājiem jādodas komandējumos uz ASV, lai tur notiekošos procesus integrētu ar dažādām datorsistēmām. Tieši tāpēc no jauna projekta idejas līdz realizācijai paiet vairāki mēneši.

Printful turpina strauji augt - pērn izsūtījām vairāk nekā 2 000 000 pasūtījumu, dubultojot savu apgrozījumu. Apskati mūsu vakances un palīdzi mums attīstīties vēl straujāk!

Ko programmētāji novērtē ārpus koda?
- Iespēju izvēlēties savu datortehniku un aprīkojumu - var strādāt Windows, Linux vai Mac vidē
- Var kārtīgi izgulēties, jo darbā jāierodas līdz plkst. 11.00
- Bezmaksas pusdienas
- Veselības apdrošināšanu